Tandlæge

At gå til tandlægen kan være en dyr affære, hvis man, som jeg, lever en hektisk livsstil, hvor man nemt kan glemme, hvor vigtigt det er at børste tænder. En gang havde jeg så mange huller, at jeg måtte tage et forbrugslån for at kunne betale regningen. Jeg kunne bedre betale renterne på lånet end bøderne for ikke at betale regningen. Det var en bizar situation.

Derfor går jeg stærkt ind for, at tandlæger bliver betalt af staten ligesom resten af det danske sygeplejesystem. Hvorfor er det lige, at tandlæger ikke hører under de ting, der er vigtige nok til at staten vil finansiere det? Jeg synes ikke, at vores tænder bare skal være pæne på grund af kosmetik eller æstetik. Vores tænder er vigtige for så mange ting.

Jeg vil selvfølgelig også godt have, at folk bliver oplyst bedre om, hvor vigtigt det er at børste tænder, så de ikke glemmer det, ligesom jeg så ofte gør. Det er lidt pinligt for mig på den ene side at glemme at børste tænder og på den anden side ville kræve, at det gøres gratis for mig, men der er mange mennesker derude, der er meget mere fortjenende end jeg er, og for deres skyld synes jeg, at vi ikke bør betale ud af egen lomme for det.

Leave a Comment