Forelskelse – kemien bag og moderne forhold

Hvorfor bliver vi forelskede? Hvad er det for en følelse, som er yndlings-emnet for sangskrivere og forfattere verden over?

Egentlig er forelskelse bare en kædereaktion af kemiske stoffer, der udløses i vores hjerne. I forskellige stadier af forelskelsen udskilles forskellige hormoner og kemiske stoffer, som fungerer lidt som euforiserende stoffer for os. Vi bliver øre i hovedet, kan ikke holde op med at tænke på vores udkårne og får adrenalin-rush når vi ser dem. Der er forskellige stadier også. Det første er lyst, der baseres på vores hormoner, hvor vi ser om der er fysisk tiltrækning. Det er den første og mest basale form for tiltrækning, hvor man ser den anden person an. Apps som Tinder og Happn er gode eksempler på, at dette første stadie bruges maksimalt i dating-verdenen, synes jeg. Da jeg læste dette, fik det mig også til at tænke på, at mange ny til dags har det, der kaldes fuck-buddies, og one-night stands i byen. Det er et meget godt eksempel på, at folk går hele vejen med dette første stadie, for så derefter at forberede sig på næste stadie, nemlig decideret tiltrækning, der så fører til

Vi kommer til et punkt, hvor vores hjerne doper os med glæde og afhængigheds-lignende belønninger, imens vores basis-instinkter i amygdalaen slår fra og går i baggrunden. Dette er grunden til at “kærlighed gør blind”, for hjernen fungerer simpelthen ikke som den plejer, og kan ikke se de samme fejl ved personen som ens venner kan. Læs mere om de næste stadier her, og skriv endelig i kommentarerne hvad du synes om dette emne, forelskelse.

Forelskelse er blot kroppens måde at få os til at udvikle os og skabe afkom, sociale relationer og dybe, meningsfulde forhold til hinanden. Det sikrer artens overlevelse. Derfor kan det være rigtig svært at kæmpe imod følelserne, når man først får dem. Men som ild, der i starten brænder kraftigt, vil nogle forelskelser være umulige at holde i live. Al kærlighed kræver mod og hårdt arbejde for at holde denne gnist i live.

forelskelse er svært at regne ud

Leave a Comment